dilluns, 13 de setembre del 2010

L’11 de setembre a Capçanes i a Reus




Al voltant de dues-centes persones, es congregaren al voltant a la localitat prioratina de Capçanes per celebrar la diada de l'Onze de Setembre. Col·lectius i persones arribades des del més diversos punts del Priorat, el Baix Camp i l'Alt Camp commemoraren aquesta celebració amb actes com una trobada de grallers, l'ofrena per part de diferents col·lectius i organitzacions de les comarques esmentades al guerriller Carrasclet, per acabar amb l'actuació del cantautor valencià Borja Penalba (qui ens delectà amb unes evocadores versions de Feliu Ventura) i un vermut popular.

Entremig de tots aquests actes podem destacar els parlaments de la Coordinadora AntiCementiri Nuclear (qui recordà "que no es podria viure en un país independent si aquest havia sigut destruït") i convocà la gent per a la Bicicletada popular de diumenge, o Guiamets Decideix (cridant a l'acció conjunta per desplegar tots els efectius per la independència, ja que "cap estatut ens farà lliures").

A continuació, s'organitzà una caravana de cotxes per arribar fins a Reus on es duria a terme un dinar popular, ja per agafar forces de cara a la manifestació de la vesprada a la capital del Baix Camp.

A Reus, aproximadament un miler de persones de diferents col·lectius (Maulets, Endavant, COS, CUP, CAJEI), entitats i persones a títol individual assistiren a la manifestació que els congregà al mercat central de la capital del Baix Camp. Durant tot el recorregut es repetiren multitud de consignes, destacant les que  corejaven, en favor de la independència, contra l'estatut i per una millora de les condicions laborals que encaminen a la propera vaga general. 

La manifestació es va acabar a la plaça de les Peixateries Velles, amb parlaments polítics, d'entre els que cal destacar el del representant de Vilella Alta Decideix.
 
Finalment, i organitzat per Maulets, es dugueren a terme les actuacions del grup de rumba Rauxa i el dj OGT enmig d'un ambient festiu i reivindicatiu.

Casetrònic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada